About Derek Ogilvie

Life live as it comes

My Story

Derek Ogilvie is 56 jaar en werkt sinds 20 jaar als professioneel medium. Derek wist altijd, zelfs al op jonge leeftijd, dat hij paranormaal was maar besefte dit pas echt op latere leeftijd. “Als kind zag ik overleden mensen maar dat maakte me niet bang. Het feit dat ik het aan niemand kon vertellen, raakte me meer. Ik wilde niet vreemd gevonden worden en er bij horen in mijn familie en vriendenkring, zoals alle andere kinderen. Pas in 2005, tijdens het schrijven en daarbij het overdenken van mijn leven, realiseerde ik me hoeveel ik had onderdrukt door de jaren heen.”

Derek’s televisie programma over het mediumschap bracht openheid tot niet alleen hemzelf, maar ook de miljoenen kijkers thuis. “Het betekent zo veel voor me wanneer ik een familie of persoon een belangrijke boodschap kan doorgeven van een overleden dierbare. Het heeft te maken met de verbinding maar ook met het kloppen van de feiten, bevestiging en het helpt bij het afsluiten van een periode of gebeurtenis. Het is fijn als een boodschap, die in eerste instantie onbelangrijk lijkt, betekenisvol is voor de persoon voor wie die is bestemd.

Ik sta wel eens van mezelf te kijken tijdens een reading over de accuraatheid en hoe gedetailleerd ik sommige beelden voor me zie. En dan voornamelijk de details waar ik niets mee te maken heb of iets vanaf weet. Het gaat niet over mij of mijn ego. Ik blijf met mijn beide benen op de grond. Niet iedere reading verloopt echter soepel en gemakkelijk. Niet iedere spirit is bereid om met me ‘te praten’. Het is belangrijk om te weten dat ik hier geen controle over heb. Het is aan degenen die zijn overleden. Wanneer een spirit niet met me wil communiceren sta ik misschien voor gek, maar ik zou nooit boodschappen of details verzinnen om zo iemand maar tevreden te stellen.

Uiteindelijk is dit gewoon wat ik doe. Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen aan mijn werk of mij zelfs niet geloven, voor wie geen enkel bewijs genoeg zal zijn om hen op andere gedachten te brengen. Ik heb me verdiept in mijn werk door wat ik doe door de ogen van een skeptisch iemand te bekijken. Hierdoor vind ik het erg belangrijk om bevestiging te krijgen van de details die ik door krijg en dat die ook kloppen. De waarheid vind ik het aller belangrijkste.”

Hoewel Derek iedere keer weer uitkijkt naar het maken van zijn TV programma’s en live theater tours, is hij ook erg gesteld op de rustige kant van het leven. Er gaat volgens Derek niets boven een wandeling over het strand dat vlakbij zijn huis in Cyprus is gelegen. “Wanneer ik terugkijk begrijp ik waarom ik door moeilijke periodes heen moest in mijn leven. Ik had echt een compleet verkeerde kijk op het leven, eerlijk gezegd. Ik heb, net als iedereen, fouten gemaakt maar ik heb ervan geleerd. Het heeft me ook inzicht gegeven in de problemen die anderen hebben en hoe zij daar het beste mee om kunnen gaan.

Als je me vijftien of twintig jaar geleden had gezegd dat ik nu een professioneel medium was, dan had ik je voor gek verklaard. Mijn leven heeft zich compleet omgekeerd. Pas toen ik mezelf accepteerde en datgene wat ik het liefste wilde doen begon mijn leven op een bijzondere manier te veranderen. Helemaal omdat het gebeurde toen ik het het minst had verwacht.”

En hoe zit het met de toekomst? “Het belangrijkste doel dat ik heb, is het beste uit mezelf te halen. Om te leven in het hier en nu en dicht bij mezelf te blijven. Ik vind het belangrijk om puur te zijn, in alle opzichten van het leven. Het klinkt misschien raar, maar ik ben daar heel erg mee bezig. Hopelijk zorgt deze koers ervoor dat ik mezelf spiritueel kan blijven ontwikkelen en groeien. Voor het eerst kan ik naar alle waarheid zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig en tevreden ben geweest.”

Derek Ogilvie | The Ghost Whisperer | The Child Whisperer

{
Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see.

– Mark Twain